Antecedenten onderzoek

Voorkennis

Het is natuurlijk eenvoudig als u vooraf weet of uw personeel betrouwbaar is; dit kan immers veel  narigheid voorkomen! Maar hoe voorkomt u  dat er bij de selectie van nieuwe medewerkers of zakenpartners verkeerde keuzes worden gemaakt?

Steeds vaker maakt een antecedentenonderzoek deel uit van het wervingsbeleid van ondernemingen. Achtergrondonderzoeken naar toekomstige werknemers, afnemers, zakenpartners en personen die een functie bekleden waarin met vertrouwelijk informatie wordt gewerkt, kan  van groot belang zijn bij het voorkomen van interne criminaliteit.

Een antecedentenonderzoek (ofwel Pre-employment Screening) is niet alleen in het belang van uw onderneming maar zeker ook  in het belang van de sollicitant zelf. Hoe makkelijk is het om onjuistheden op het CV te vermelden? De schade van eventueel hieruit voortvloeiende fraude is vaak niet te overzien.

AXX - Recherche neemt u veel werk uit handen door het antecedentenonderzoek op professionele, accurate, snelle en uiteraard ook op uiterst discrete wijze voor u te verrichten.

AXX - Recherche doet hierbij onderzoek naar belangrijke gegevens, zoals vorige werkgevers of zakenpartners, opleidingen, identiteit, strafblad en nog veel meer zaken waaruit blijkt of u de persoon als toekomstig personeelslid of zakenpartner kunt vertrouwen.

AXX - Recherche heeft twee soorten achtergrondonderzoeken; de screening die altijd op uw specifieke bedrijfssituatie zal zijn afgestemd en de CV-check. Vanzelfsprekend alles in nauw overleg met u.